Cizrna římský hrách - 1000g

 
 
Dostupnost SKLADEM U DODAVATELE (25 ks)
Můžeme doručit do
07.07.2022
Cena 75 Kč bez DPH
86 Kč / ks    
Kód produktu R13516
Značka RageFitness
Kategorie Luštěniny
 
Cizrna římský hrách, výborný zdroj bílkovin a vlákniny. Tento produkt lze zakoupit v EKO variantě. Obal, ve kterém je produkt zabalen, je vyroben pouze z ekologických, netoxických materiálů (kukuřičný škrob, papír, rostlinná celulóza). Obal lze přidat do kompostu, kde se zcela rozloží. Složení: Cizrna Balení: Kvalitní, znovu-uzavíratelný doypack obal nebo gastro balení Dostupné gramáže: 100g EKO, 250g, 500g, 1000g, 5000g XXL, 25kg gastro Země původu: Argentina/Rusko Výrobek může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého. Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření. Cizrna, které se říká i „římský hrách“, patří mezi kvalitní luštěniny, které jsou velmi prospěšné. Na rozdíl od podobných luštěnin navíc nenadýmá a je vhodnou potravinou pro osoby alergické na lepek. Dokáže snižovat hladinu škodlivého LDL cholesterolu , kladně působí na trávení a snižuje hladinu cukru v krvi. Konzumuje se vařená nebo tvoří základ stále oblíbenějšího hummusu. Výborný zdroj bílkovin a vlákniny. Příprava: Před vařením je potřeba cizrnu namočit minimálně na 8 hodin. Pokud máte dost času, můžete nechat cizrnu 1-2 dny naklíčit. Zrno se tím oživí a nastartují se veškeré enzymatické procesy. Zlepší se výsledná chuť i stravitelnost. Cizrnu propláchněte, zalijte čistou vodou a nechte v teple bobtnat. Vodu vyměňujte alespoň dvakrát denně. Nakonec vodu slijte, vyberte a vyhoďte tmavá zrna, která neklíčí. Propláchněte a zalijte čistou vodou. Přiveďte k varu. Cizrnu vařte zhruba jednu hodinu, nenechte ji ale vřít jako brambory, jenom lehký var. Sůl přidejte až na konci vaření, stejně jako u ostatních luštěnin. Po hodině cizrnu ochutnejte, pokud se vám zdá ještě příliš tvrdá, klidně ve vaření pokračujte.

Podobné produkty

Hmotnost 0.8 kg
Gramáž 1000g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: