Arašídy pražené nasucho nesolené - 250g
Popis
Arašídy pražené horkým vzduchem s vysokým obsahem vitamínů skupiny B (B1,B2, B3, B5), dále nenasycené tuky, proteiny, hořčík, vápník, zinek a fosfor. Pražená - nesolená varianta se výborně hodí na výrobu arašídového másla. Něco málo k původu a pěstování Arašíd, burák nebo také burský ořech je semenem rostliny podzemnice olejné, která pochází z Jižní Ameriky. Arašídy patří k suchým skořápkovým plodům a řadí se mezi luštěniny. Jaké látky a živiny arašídy obsahují? Bohatý zdroj rostlinných bílkovin (až 25%) - velmi dobře zasytí Vysoké množství nenasycených mastných kyselin - jsou velmi důležité pro tělesné funkce Vitamíny - B1, B3, B5, B6, B9 - mají příznivý vliv na funkce mozku a metabolismus Antioxidanty - arašídy obsahují významné množství koenzymu Q10 a resveratrolu (zpomalují stárnutí buněk a mají pozitivní vliv na srdce) Příprava a použití Arašídy doporučujeme před konzumací na 12 hodin namočit a poté propláchnout - stejně jako všechny ostatní ořechy, i arašídy obsahují antinutrienty, které zhoršují trávení. Procesem máčení se výrazně zlepšují nutriční hodnoty - dojde k tzv. aktivaci, v této fázi jsou oříšky nejhodnotnější. Nejoblíbenějším produktem z arašídů je arašídové máslo. Je 100% přírodní a lahodné. Hodí se na namazání pečiva, do kaší, na pečení nebo jen samotné na zdravé mlsání. TIP Loupané arašídy rozmixujte v mixéru. Nechte směs pár minut odpočinout. Můžete vmíchat doplňkové suroviny jako kokos, skořici, med. Mixujte do požadované konzistence. Arašídy patří mezi potraviny, v nichž se nacházejí všechny základní živiny v nadprůměrném množství. Složení: Arašídy 100% Administrativní zařazení: Skořápkové plody, loupané, pražené Balení: Kvalitní, znovu-uzavíratelný doypack obal nebo gastro balení Dostupné gramáže: 100g, 250g, 500g, 1000g, 5kg; 25kg gastro Země původu: Argentina Výrobek může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, sezamu a oxidu siřičitého. Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Podobné produkty
Gramáž | 250g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.