KAKAOVÝ PRÁŠEK BIO RAW - 1000g
Popis
Kakaový prášek NEPRAŽENÝ (RAW) v BIO kvalitě z Peru je vhodný do dezertů, smoothie, k výrobě vynikajícího kakaa či čokolády. Tento produkt lze zakoupit v EKO variantě. Obal, ve kterém je produkt zabalen, je vyroben pouze z ekologických, netoxických materiálů (kukuřičný škrob, papír, rostlinná celulóza). Obal lze přidat do kompostu, kde se zcela rozloží. Složení: kakaový prášek nepražený v BIO a RAW kvalitě, bez lepku, 10-12% tuku, bez přidaného cukru Balení: kvalitní, znovu-uzavíratelný doypack obal, pro delší trvanlivost produktu Dostupné gramáže: 100g ECO, 250g, 500g, 1000g, 3000g XXL Země původu: PERU Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého. Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření Víte, jak přichází na svět kakao? Kakaové boby jsou plody kakaovníku (Theobroma cacao), který se botanicky řadí k ořechům, a chutnají jako nesladká hořká čokoláda. Nepražené boby i produkty i z nich představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. Naše kakaové boby patří k řadě kvalitních ekologických surovin, které jsou 100% přírodní. Zrod kakaového prášku začíná umletím nepražených kakaových bobů. Poté se ze směsi oddělí tuková složka, kterou známe jako kakaové máslo. Kakaovou hmotu dále sušíme a rozmělníme na jemný prášek. Proto si kakaový prášek zachovává všechny látky, které příznvě působí na tělo i na duši člověka. A to i přes velmi nízký obsah tuků a téměř nulový obsah cukru. Kakaová prášek je pokladnicí zdraví i dobré nálady Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně. Antokyany jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus. Specifickými látkami jsou purinové sloučeniny, především theobromin a v menší míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u čokolády ani u kakaa nemusíme obávat „přestimulování organizmu“, ani určité „návykovosti“, jako je tomu například u kávy. Bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se na vytváření „pocitů blaha“. Kakaový prášek je právem známý jako mocný pomocník pro navození dobré nálady a příjemného stavu bdělosti. Upozornění Je vhodné zvýšené opatrnosti v těhotenství, při kojení, u dětí do 5 let a také je vhodná obezřetnost při kombinacích s některými léky a dalšími látkami (hlavně některá antidiabetika, lithium, theofylin, hormonální přípravky, čaj a káva s obsahem kofeinu) V případě zájmu vám rádi zašleme výsledky testů na těžké kovy, pesticidy a další nežádoucí látky. Produkty jsou pravidelně testovány. V případě zájmu o výsledky si o ně můžete napsat na email obchod@ragefitness.cz
Gramáž | 1000g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.