Mandle 1000g
Popis
Mandle jsou bohaté na vitaminy B1, B6 a na vitamin E. Také jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů vápníku a fosforu. Obsahují též významné množství hořčíku, draslíku a železa. Obsah vápníku v mandlích (266 mg/10g) je o hodně vyšší než v mléku. Něco málo k původu a pěstování Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Jaké látky a živiny mandle obsahují? Bohatý zdroj bílkovin (až 20%), ve srovnání s masem a rybami (15-20%). Mandle obsahují celý komplex esenciálních aminokyselin - díky tomu je bílkovina z mandlí velice hodnotná a dobře vstřebatelná Kvalitní tuky - více než polovina hmotnosti tvoří zdravé tuky, především mononenasycené (34,1%) a polynenasycené (11%). Mandle obsahují velké množství kyseliny linolové, která je důležitá pro správnou funkci nervové soustavy Vitamíny a minerály - V mandlích nalezeme vysoké množství hořčíku, vápníku, fosforu, vit. sk. B, E a další. Příprava a použití Mandle doporučujeme před konzumací na 12 hodin namočit a poté propláchnout - stejně jako všechny ostatní ořechy, i mandle obsahují antinutrienty, které zhoršují trávení. Procesem máčení se výrazně zlepšují nutriční hodnoty - dojde k tzv. aktivaci, v této fázi jsou oříšky nejhodnotnější. Zajímavým produktem je také mandlová mouka, kterou můžete nahrazovat klasickou - díky tomu získáte mouku bez lepku s vysokým obsahem živin. Mandle skvěle chutnají jen tak samotné, ale také… si mandle můžete přidat do müsli, kaše, jogurtu, domácí granoly, salátu, smoothie jako ozdobu při pečení mandle jsou ideální na výrobu mandlového mléka, másla a sýru rozemletím získáte mandlovou moučku, která je vhodná v low-carb dietě na výrobu palačinek, dortů, cukroví, ale třeba i pizzy a pečiva TIP Připravte si lahodné mandlové mléko - mandle stačí namočit na 12 hodin, rozmixovat a poté přecedit přes síto. Můžete přidat kapku slunečnicového oleje a špetku soli. Doporučujeme uchovávat v lednici nejdéle 48 hodin. Mandlové mléko je skvělou alternativou klasickému mléku nejen díky vysokému obsahu vápníku. Skvěle se hodí pro všechny s intolerancí k laktóze. O mandlích se říká, že mají pozitivní vliv na nervový systém, hladinu cholesterolu, srdce a arterisklerózu, problémy s kostmi ad. Složení: Mandle 100% (odrůda Carmel) Administrativní zařazení: Skořápkové plody, jádra Balení: Kvalitní, znovu-uzavíratelný doypack obal nebo gastro balení Dostupné gramáže: 100g, 250g, 500g, 1000g, 5kg; 25kg gastro Země původu: USA Výrobek může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého. Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Podobné produkty
Gramáž | 1000g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.