Stevikom Kombucha 2l - kopřiva
Popis
Kombucha má pozitivní účinky na lidský organizmus, obsahuje probiotika a antioxidanty, které se podílí na odstraňování škodlivých bakterií a mikroorganizmů z těla. V nabídce také Kombucha 500ml ZDE
Kombucha je druh čaje, který vzniká kvašením (fermentací) speciální "kombuchové" kultury. Tradice tohoto nápoje sahá tisíce let zpátky do historie. Má pozitivní účinky na lidský organizmus, jako jiné čaje a navíc obsahuje probiotika. Kombucha také obsahuje antioxidanty, které se podílí na odstraňování škodlivých bakterií a mikroorganizmů z těla. Tímto způsobem je možné se zbavit některých onemocnění.
1. Kombucha je bohatým zdrojem probiotik - probiotika pozitivně působí na váš zažívací trakt, také zmírňují zánět a v konečném důsledku mohou pomoci i při hubnutí.
2. Kombucha obsahuje zelený čaj - zelený čaj je zdravý díky obsahu mnoha bioaktivních složek, jako jsou polyfenoly, které jsou silnými antioxidanty. Kombucha, která je vytvořena ze zeleného čaje obsahuje tedy tyto látky a má stejné účinky na naše zdraví. Studie ukazují, že pravidelným pitím zeleného čaje lze spálit více kalorií a tím snížit množství viscerálního tuku, snížit hodnoty škodlivého cholesterolu a lépe udržovat hodnoty krevního cukru.
3. Kombucha obsahuje antioxidanty - antioxidanty jsou látky, které bojují s radikály, což jsou látky, které svojí reaktivitou ničí struktury našich buněk. Studie prováděné na potkanech ukazují, že pravidelným užíváním kombuchy je možné redukovat až 70% toxického vlivu na játra způsobeného toxickými metabolity nebo toxickými látkami, které přijímáme potravou.
4. Kombucha zabíjí bakterie - jedna z hlavních látek, které je produkovaná během kvašení kombuchy je kyselina octová, která podobně jako polyfenoly, je schopná redukovat mnoho škodlivých bakterií v našem těle. Kombucha vyrobené z černého nebo zeleného čaje má zřejmě silné antibakteriální účinky, zejména proti bakteriím, které působí infekce a také proti kvasinkám.
5. Kombucha snižuje riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění - užívání kombuchy může mít příznivý vliv na dva parametry této nemoci, a to na hladinu LDL a HDL cholesterolu. LDL cholesterol je přezdíván jako „zlý“ a HDL jako „hodný“.
6. Kombucha by mohla pomoci v léčbě cukrovky druhého typu - studie ukazuje vliv kombuchy na hladinu cukru v krvi, kterou snižuje. Také příznivě působí na funkci ledvin a jater.
7. Kombucha jako prevence rakoviny - v laboratorních testech kombucha zabraňovala vzniku a šíření nádorových buněk pomocí polyfenolů a dalších antioxidantů. Antioxidanty zřejmě působí tak, že blokují mutaci genů, které vede k přeměně zdravé buňky v nádorovou a že tyto látky také blokují růstové faktory nádorových buněk.
SLOŽENÍ:
Kombucha Heřmánek: voda, odvar z heřmánku (50%) a ze zeleného čaje (50%),cukr.
Kombucha Hloh: voda, odvar květu hlohu 5%, zelený čaj 95%, cukr, kvasinkové kultury a mléčné bakterie
Kombucha Kopřiva: voda, odvar z kopřivy 30%, a ze zeleného čaje 70%, cukr, kvasinkové kultury a mléčné bakterie
Hmotnost | 0.8 kg |
Příchuť | kopřiva |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.