Stevikom Kombucha 500ml - hloh
Popis
Kombucha má pozitivní účinky na lidský organizmus, obsahuje probiotika a antioxidanty, které se podílí na odstraňování škodlivých bakterií a mikroorganizmů z těla. Kombucha je druh čaje, který vzniká kvašením (fermentací) speciální "kombuchové" kultury. Tradice tohoto nápoje sahá tisíce let zpátky do historie. Má pozitivní účinky na lidský organizmus, jako jiné čaje a navíc obsahuje probiotika. Kombucha také obsahuje antioxidanty, které se podílí na odstraňování škodlivých bakterií a mikroorganizmů z těla. Tímto způsobem je možné se zbavit některých onemocnění. 1. Kombucha je bohatým zdrojem probiotik - probiotika pozitivně působí na váš zažívací trakt, také zmírňují zánět a v konečném důsledku mohou pomoci i při hubnutí. 2. Kombucha obsahuje zelený čaj - zelený čaj je zdravý díky obsahu mnoha bioaktivních složek, jako jsou polyfenoly, které jsou silnými antioxidanty. Kombucha, která je vytvořena ze zeleného čaje obsahuje tedy tyto látky a má stejné účinky na naše zdraví. Studie ukazují, že pravidelným pitím zeleného čaje lze spálit více kalorií a tím snížit množství viscerálního tuku, snížit hodnoty škodlivého cholesterolu a lépe udržovat hodnoty krevního cukru. 3. Kombucha obsahuje antioxidanty - antioxidanty jsou látky, které bojují s radikály, což jsou látky, které svojí reaktivitou ničí struktury našich buněk. Studie prováděné na potkanech ukazují, že pravidelným užíváním kombuchy je možné redukovat až 70% toxického vlivu na játra způsobeného toxickými metabolity nebo toxickými látkami, které přijímáme potravou. 4. Kombucha zabíjí bakterie - jedna z hlavních látek, které je produkovaná během kvašení kombuchy je kyselina octová, která podobně jako polyfenoly, je schopná redukovat mnoho škodlivých bakterií v našem těle. Kombucha vyrobené z černého nebo zeleného čaje má zřejmě silné antibakteriální účinky, zejména proti bakteriím, které působí infekce a také proti kvasinkám. 5. Kombucha snižuje riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění - užívání kombuchy může mít příznivý vliv na dva parametry této nemoci, a to na hladinu LDL a HDL cholesterolu. LDL cholesterol je přezdíván jako „zlý“ a HDL jako „hodný“. 6. Kombucha by mohla pomoci v léčbě cukrovky druhého typu - studie ukazuje vliv kombuchy na hladinu cukru v krvi, kterou snižuje. Také příznivě působí na funkci ledvin a jater. 7. Kombucha jako prevence rakoviny - v laboratorních testech kombucha zabraňovala vzniku a šíření nádorových buněk pomocí polyfenolů a dalších antioxidantů. Antioxidanty zřejmě působí tak, že blokují mutaci genů, které vede k přeměně zdravé buňky v nádorovou a že tyto látky také blokují růstové faktory nádorových buněk. SLOŽENÍ: Kombucha Hloh: voda, odvar květu hlohu 5%, zelený čaj 95%, cukr, kvasinkové kultury a mléčné bakterie Kombucha Meduňka: voda, odvar z meduňky (50%) a ze zeleného čaje (50%), cukr, kvasinkové kultury a mléčné bakterie Kombucha Šípek: voda, odvar z šípku (100%), cukr, kvasinkové kultury a mléčné bakterie.
Příchuť | hloh |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.