Meruňky hořké 1000G
Popis
Meruňky hořké MYVITA
Uvnitř meruňky je semínko, t. j. semínko, některými nazývané meruňková mandle nebo hořká mandle.
Meruňkové mandle obvykle pocházejí z Arménie, severní Číny, himálajských oblastí a přilehlých částí Asie.
Nejdůležitější účinnou látkou v meruňkových jádrech je amigdalin, známý také jako vitamin B17. Právě tato látka je zodpovědná za pozitivní vliv meruňkových jader na naše zdraví. Navíc tato jádra obsahují také vitamín B15, který napomáhá regeneraci tkání, a kyselinu salicylovou, která působí baktericidně.
Pravidelná konzumace hořkých jader meruňkových jader pomáhá posilovat obranyschopnost organismu, zlepšuje stav pokožky a vlasů a podporuje zdraví kardiovaskulárního systému. Je to také ideální produkt pro lidi, kteří potýkají s nedostatkem hořčíku, jehož doplnění přispívá ke zlepšení nálady a prevenci svalových křečí.
Nutriční hodnoty ve 100g a *RWS%:
Energetická hodnota 2604 kJ/640 kcal 32%
Tuk 54g 77%
z toho nasycené mastné kyseliny 4,2g 21%
Sacharidy 13g 4,5%
z toho cukry 0g 0%
Vláknina 14g -
Protein 19g 38%
Sůl 0,01g 0,2%
*RHP - referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8 400 kJ/ 2000 kcal)
Ingredience:
hořké meruňkové pecky (Prunus armeniaca).
Výrobek může obsahovat alergeny:
lepek, sója, arašídy (a další ořechy), sezam a hořčice.
Obsah: 1000g
Způsob použití:
Varování:
Meruňková jádra jsou zpracovávána v potravinářském standardu, avšak dle nařízení EU 2017/1237, které stanoví maximální limit kyseliny kyanovodíkové v meruňkových jádrech uváděných na trh, nesmí být tato použita jako potravina či doplněk stravy.
Meruňková jádra tedy dodáváme pouze jako surovinu k vnějšímu použití a k dalšímu zpracování (např. v kosmetice).
Meruňková semínka obsahují přirozeně vyskytující kyselinu pruskou (kyanovodík).
Úložný prostor:
Skladujte v suchu, při pokojové teplotě, v dobře uzavřeném obalu, mimo dosah malých dětí.
Země původu:
Řecko
Výrobce:
MyVita Proness
Nowodworská 17
59-220 Lehnica
Hmotnost | 0.8 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.