Stevikom Kombucha násada 150g sklo

 
 
Dostupnost SKLADEM U DODAVATELE (25 ks)
Můžeme doručit do
08.12.2022
Běžná cena 163 Kč
Ušetříte 3 Kč (–2 %)
Cena 139 Kč bez DPH
160 Kč / ks    
Kód produktu R69446
Značka Stevikom
Kategorie NÁPOJE
 
Kombucha - čajová houba - násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Velice kvalitní násada o dostatečně velkém a kvalitním fungusu, pro okamžité rozmnožení kombuchy. Kombucha - čajová houba - násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Velice kvalitní násada o dostatečně velkém a kvalitním fungusu, pro okamžité rozmnožení kombuchy. Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus - mateční houbu od které se později oddělují houby dceřiné - houba se množí. Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle. Co potřebujeme: Čaj černý nebo zelený - množství 2-8 g litr, nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Ceylon Cukr řepný nebo třtinový - množství 80 g litr. Nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou. Kombuchovou násadu Postup: 1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30C 2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl. 3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21 - 24°C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 - 20 dnů. Během této doby ochutnáváme brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti. 4. Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití. 5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít. Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50°C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne. Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči Vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.
Hmotnost 0.8 kg
Výrobce NaturalJihlava

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JO Avatar autora | 29.01.2022
funguje, žije, roste!!!