Medovina z akátového medu 0,5l
Popis
Skvělá a poctivá akátová
„Naše medovina z akátového medu je zákaznicky nejoblíbenější a jedna z nejprodávanějších jednodruhových medovin. Má velmi jemnou sladkou chuť a je vyrobena pouze z kvalitního akátového medu. Akátovou medovinu necháváme dozrát rok a půl a některé její šarže necháváme pro lepší aroma kvasit při nižších teplotách.“ Milan Pleva
Nejoblíbenější jednodruhové medové víno
Akátové medové víno připravujeme kvašením akátového medu za použití speciálních kvasinek bez přidávání cukru. Medová vína vyrábíme přes patnáct let. A protože jsme neměli žádný recept předávaný z generace na generaci, vytvořili jsme vlastní originální recepturu. Inspirovali jsme se v knížkách, konzultovali proces výroby s vinařem, kvasili a ochutnávali. Receptura, kterou používáme dnes, je vypiplaná a promyšlená do nejmenšího detailu.
Medoviny kvasíme při teplotě 22 až 25 stupňů, nebo některé při nižší teplotě kolem 9 stupňů. Kvašení při nižší teplotě trvá přibližně o měsíc déle, ale v medovině po něm zůstane zachována spousta aromatických látek a vůně i chuť nápoje je pak mnohem bohatší. Proces kvašení při nižší teplotě je náročnější, proto jím neprochází každá šarže, věnujeme se mu zejména u akátové a lipové medoviny. Vykvašené medové víno samozřejmě nemá ještě dokonalou chuť, proto je třeba ho nechat minimálně rok a půl zrát.
Čistě přírodní složení
Dbáme na čistě přírodní složení všech našich medovin. Neobsahují žádné konzervační látky, barviva a příchutě. Nejsou dokyselovány ani doslazovány, samozřejmostí je také to, že neobsahují žádný cukr. A protože chceme zachovat důležité látky obsažené v medu, jsou naše medoviny vyráběny kvasným procesem za studena - to znamená, že se med před přidáním kvasinek nevaří.
Každé kvašení má originální chuť, která přesně odpovídá chuti medu, z něhož je nápoj vyráběn. Každá z šarží je tedy jedinečná svou chutí, vůní i barvou.
Podobné produkty
Hmotnost | 0.8 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.